Studier utomlands

Att lära sig ett nytt språk är ofta väldigt enkelt idag, i Sverige finns det en uppsjö av språk som man kan lära sig på universitetsnivå. Men för att verkligen kunna ett språk, att förstå nyanser och allt runt omkring som kultur och samhällsstrukturer så måste man faktiskt besöka landet eller länder där språket talas. Om man är sugen på att studera språk så är verkligen Sverige en fördel att bo i då det är enkelt att få bistånd i form av stipendier och bidrag.  Men det finns en tvist.

skrivet på tyska

Att ha flera extra språk är en klar fördel för den som en dag vill jobba inom internationella företag och resa mycket. Det är inte bara en väg in på arbetsmarknaden utan en invägsport för så mycket mer. I Sverige har vi fler språk som vi kan läsa och som är bidragsgivande från CSN, det går även att studera utomlands och få det studiestödet som är vanligt i just det landet. Därför är många studenter idag beresta och har kunskaper om andra kulturer som man bara inte kan få hemifrån. Men det finns en tvist i hela bidrags och stipendiedelen och det är att man måste ha påbörjat studierna på orten, registrera detta och anmäla sig till diverse yrkesvägledare på skolan du ska studera på. Detta innebär att resan dit, första hyran, skolans böcker och liknande måste betalas i förväg,

Lös krisen direkt

Det kan komma att bli nödvändigt att få lös en del pengar när en resa så här stor ska göras. Du vill ju inte komma till skolan utan studielitteratur och det är ingen idé att undvika att betala hyra för din studentlya, flygbiljetten är även den ett måste. Då kan man ta cashbars smslån och fylla de hål som uppstår i en fattig students ficka. Du ser exakt hur mycket du betalar tillbaka och mellan 30 och 60 dagar har du på dig, det innebär att du har gott om tid att betala igen, helt enkelt.