Med sinne för siffror

Gillar du siffror och ekonomi? Då borde du helt klart gå en ekonomisk utbildning. I princip varje företag behöver idag en eller flera anställda som jobbar enbart med företags ekonomi på heltid. Det är nämligen många bitar som ständigt måste övervakas, kontrolleras och bokföras för att allting ska gå rätt och regelmässigt till. Det kan bland annat bli du som kommer att ansvara för företagets balansräkning i framtiden, läs här för att ta reda på mer om vad det innebär. Kanske det kan vara något för dig? Som ekonomiansvarig har du en av de viktigaste rollerna i företaget, ett ansvar som är både roligt och essentiellt.

Om du känner att det här med ekonomi är din grej så finns det flera olika utbildningar som du kan gå för att få fördjupade kunskaper i ämnet. Det finns olika utbildningar på olika nivåer och dem hittar du på bland annat:

  • Högskolan
  • Universitetet
  • Folkhögskolan
  • Komvux
  • Yrkeshögskolan

Plugga ekonomi utomlands

Har du möjlighet att flytta hemifrån under en längre period och studera ekonomi utomlands så ska du absolut ta chansen. Då får du inte bara bra ekonomiska kunskaper utan du lär dig även att behärska ett till språk, något som kommer underlätta för dig sedan när du söker jobb. Många arbetsgivare ser det nämligen som en bra merit att man kan mer än ett språk och då får de gärna vara ett av de mer internationella språken som exempelvis engelska, tyska eller franska. Men på senare tid har det även blivit allt mer viktigt att få tag i personal som behärskar ryska och mandarin. Så tveka inte, ta chansen att plugga ekonomi utomlands!