För ett jämlikt arbetsliv

En fråga som förmodligen aldrig varit mer aktuell, det är jämställdhet i alla former. Att vi människor helt enkelt ska vara jämlika, oavsett kön, bakgrund med mera. Inom arbetslivet är det fortfarande en bit kvar, men som tur är så finns det dem som jobbar på det!

Att en vacker dag får ett helt och hållet jämlikt samhälle på alla plan är något som många vill ha. Dessvärre så verkar det inte som att det är något som vi kommer uppnå så snart som vi borde, men det finns ändå dem som gör ett jobb för att det ska bli så. På dn.se kan man till exempel läsa det här: 

Rezidor har för få kvinnliga chefer trots att hälften av de som studerar hotellmanagement är kvinnor. Därför startar hotellkoncernen ett projekt för att sätta fler kvinnor i chefsposition. Målet är jämställdhet före 2016.

Så varför inte gynna jämlikheten och bo på Radisson Blu nästa gång du ska till Malmö? Och då talar vi alltså inte bara till kvinnor utan även män som snabbt borde inse att en jämlikhet även gynnar dem, om det nu är någon som inte redan är med på det. Att nå en ett jämlikt arbetsliv såväl som samhälle är något som är otroligt viktigt och ett långsiktigt arbete, och bäst hade det såklart varit om alla hjälpte till! Då skulle det nämligen ta betydligt mindre tid innan samhället skulle vara där som vi hade hoppats på att det redan skulle vara. För det är ju som man brukar säga, ingen kan göra allt men alla kan göra något!