Bli proffs på engelska!

Språk är verkligen ett fantastiskt påhitt, och utan det så skulle världen verkligen sett helt annorlunda ut än vad den gör idag. Hur skulle vi annars kunna kommunicera med varandra? Att vi sedan inte pratar samma språk, alltihopa världen över, det kanske är ett kommunikationsmisstag, eller? Visst är det inte hela världen, man kan alltid lära sig andra språk, men det är ändå en stor uppgift som man tar sig an. Och hur mycket man övar, läser och skriver så är det i princip omöjligt att bli lika bra på ett annat språk än man är på sitt modersmål. Men det är såklart ingen omöjlighet! Och om man vill bli riktigt bra på ett språk så är det allt som oftast engelska som man väljer att fokusera på. Låt oss därför ta upp ett gäng tips på hur man kan gå till väga frö att bli riktigt duktig på det engelska språket.

  • Givetvis är det smartaste och även kanske det mest uppenbara sättet att gå till väga för att bli ett riktigt proffs på engelska är att studera det. Det finns massor av olika utbildningar, kurser och skolor som erbjuder utbildning om eller på engelska, och att hoppa på en eller flera sådana är helt klart smart om man vill kunna engelska utan och innan. Kolla p åditt närmsta universitet så ska du nog hitta kurser på olika nivåer!
  • Många av de filmer och TV-serier som vi svenskar rent generellt följer och har som favoriter är på engelska. Varför inte välja att inte ha textade filmer och TV-serier, utan välja bort det bland inställningarna för att istället förlita dig helt och hållet på dina engelska kunskaper? Och skulle det vara ett ord som man verkligen inte förstår så får man kolla upp det, så kan man det till nästa gång!
  • Det skrivna ordet ska absolut inte underskattas, och att läsa på engelska kan göre enormt mycket. Dessutom kan man enkelt få in det i sin vardag utan att det känns ansträngt. Följ engelska twittrare och bloggar, läs nyheterna på engelska istället och läs den där boken du längtat efter att göra på engelska istället. Ju mer engelska man konsumerar, desto bättre blir man!