Åk utomlands för att hitta ett inre lugn

I samband med att medvetenheten för vår fysiska hälsa har ökat markant de senaste åren, ser vi också en fortsatt ökning vad gäller medvetenheten för vårt psykiska välmående och hur vi väljer att ta hand om vårt inre på bästa sätt. Idag är det, till skillnad mot för säg 20 år sedan, inte alls konstigt att man regelbundet går hos en psykolog eller terapeut i syfte att prata ut om sina tankar och känslor i vardagen istället för att stänga in dem och kanske riskera att de skapar problem eller ångest längre fram.

Kvinna mediterar på stranden

Ta tag i ditt inre

Att möta våra demoner och tankar istället för att tränga undan dem är något vi är mycket bra på idag. Genom terapi, yoga och meditation har många idag en fin kontakt med sitt inre. Ett tips är att resa bort ett par veckor, eller månader beroende på hur mycket tid och pengar man har att röra sig med, till ett yoga- eller meditationsinriktat ställe där man fullt ut kan ägna sig åt just ”soulsearching”. Indien, Bali och Thailand är populära resmål med ett stort utbud av meditations- och yogacenter för de som vill komma bort, hitta ro och frid inom sig och lära sig att meditera etcetera.

För den som vill testa en lite lättare typ av vardagsmeditation kan med fördel beställa hem en skiva eller två från till exempel www.meditationer.se. Där hittar du en rad olika skivor med guidad meditation som passar dig oavsett om du har svårt att sova, är stressad, har förlorat någon närstående vill lära dig att hantera motgångar bättre eller något annat. Ta en titt på utbudet och prova den skiva som passar dig allra bäst.